Segueix-nos

  • Vimeo

Telèfon

93-376-09-49

Cornellá de Llobregat - Cataluña - España

Jocs de pau

19/02/2018

Avui divendres els alumnes de 1r i 2n ESO hem realitzat un taller relacionat amb la pau dut a terme per l'entitat Irènia:

 

Viatge no desitjat

 

En Josep Miquel ens va dir que a l’altra banda del Mediterrani s’han fet moltes guerres, hem simulat que estàvem a Síria i hem fet un joc per veure com es viu a les guerres, un joc on no hi ha guanyadors ni perdedors. Has de ficar-te en el teu personatge i saber el que se sent a les guerres i que costa sobreviure.

 

Ens ha donat un full i hem hagut d’agafar deu coses importants de les que havien per emportar-nos i fugir de la guerra, per exemple, tres companys van morir al trepitjar una bomba i dos es van salvar sense arribar al final. La guerra és molt dura, tenim molta sort!

 

Va ser molt interessant i instructiu i al mateix temps  vam passar una bona estona.

 

 

Just o injust

 

El taller de 1r ESO, anava sobre el que és just i injust a nivell global i la reflexió sobre el sistema capitalista actual i les seves conseqüències. El  taller va consistir en una activitat en petit grup on havien de reflexionar sobre el comerç d'armes, els nens soldats i la manca d'aliments, sanitat i educació en molts països, a més del que és riquesa i l'explotació dels propis recursos.

 

La segona part del taller i mitjançant una simulació van poder reflexionar sobre el capitalisme i els seus efectes a la societat. Aquesta activitat va permetre treballar i reflexionar en diferents grups com si fossin diferents empreses ubicades amb països diferents d'una forma molt dinàmica. D'aquesta manera negociaven entre ells i també havien d'aconseguir el màxim benefici amb els recursos que tenien (uns més que d'altres).

 

Els alumnes es van mostrar participatius durant el desenvolupament de l'activitat i va resultar força enriquidora.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entrades destacades

Revista "Ull del Pilar" núm. 34

19/06/2019

1/10
Please reload

Entrades recents
Please reload