top of page

Recursos pràctics per fomentar la creativitat

La creativitat és beneficiosa per a qualsevol edat, però encara més quan es tracta d'edats primerenques quan estan potenciant i desenvolupant totes les seves habilitats.

La creativitat en els nens els ajudarà a expressar-se millor i a desenvolupar el seu pensament abstracte, tenint més facilitat per resoldre problemes que altres nens que no tinguin desenvolupada la part creativa en les seves habilitats. Així mateix, també ajuda als nens a relacionar-se de forma més productiva i de millor manera tant amb els iguals com la resta de persones.


Com la podem potenciar?:

1. Canvia el rol del nen pel de l’adult. Crear un vídeo de menys de tres minuts en el qual expliqui amb les seves paraules el contingut d’un tema.

2. Fabrica un objecte al que el nen pugui donar-li una utilitat. A la vegada, fes que s'inventin un manual d'instruccions.

3. Inventa paraules i dota-les d'un significat. També podeu jugar a lletrejar-les. Crea un codi que només tu i el nen conegueu. Crea un diccionari.

4. Crea un joc de taula amb continguts que hagi treballat en classe. Per exemple, una oca de temps verbals.

5. Fabrica una moneda exclusiva. Usa-la com gamificació i/o recompensa per a les seves sessions lectives.

6. Crea un animal que no existeixi de la unió de dos animals que coneguin. Treballa amb aquest animal aspectes relacionats amb l'àrea de ciències, per exemple, o fes que s'inventin una llegenda o un conte.

7. Fes que porti un objecte quotidià de la seva casa al col·legi i a partir d'aquest objecte que busqui un altre objecte que se li sembli. A partir d'aquí pots treballar aspectes del llenguatge literari com la comparació, la imatge i la metàfora.

8. Fer que expliqui què se li dona bé. Explota aquest talent de forma individual perquè ho demostri davant dels altres.

9. Agafa un fragment d'una pel·lícula i que s'inventi un nou diàleg.



156 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page