top of page

Jocs de pau


Avui divendres els alumnes de 1r i 2n ESO hem realitzat un taller relacionat amb la pau dut a terme per l'entitat Irènia:

Viatge no desitjat

En Josep Miquel ens va dir que a l’altra banda del Mediterrani s’han fet moltes guerres, hem simulat que estàvem a Síria i hem fet un joc per veure com es viu a les guerres, un joc on no hi ha guanyadors ni perdedors. Has de ficar-te en el teu personatge i saber el que se sent a les guerres i que costa sobreviure.

Ens ha donat un full i hem hagut d’agafar deu coses importants de les que havien per emportar-nos i fugir de la guerra, per exemple, tres companys van morir al trepitjar una bomba i dos es van salvar sense arribar al final. La guerra és molt dura, tenim molta sort!

Va ser molt interessant i instructiu i al mateix temps vam passar una bona estona.

Just o injust

El taller de 1r ESO, anava sobre el que és just i injust a nivell global i la reflexió sobre el sistema capitalista actual i les seves conseqüències. El taller va consistir en una activitat en petit grup on havien de reflexionar sobre el comerç d'armes, els nens soldats i la manca d'aliments, sanitat i educació en molts països, a més del que és riquesa i l'explotació dels propis recursos.

La segona part del taller i mitjançant una simulació van poder reflexionar sobre el capitalisme i els seus efectes a la societat. Aquesta activitat va permetre treballar i reflexionar en diferents grups com si fossin diferents empreses ubicades amb països diferents d'una forma molt dinàmica. D'aquesta manera negociaven entre ells i també havien d'aconseguir el màxim benefici amb els recursos que tenien (uns més que d'altres).

Els alumnes es van mostrar participatius durant el desenvolupament de l'activitat i va resultar força enriquidora.

30 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page